Efter spelarbrevet – färre matcher nästa år i SEHA

Dainis Kristopans. Foto: SEHA Liga

Om några timmar är det dags för Final Four i SEHA League och inför matcherna höll SEHA:s president Mihaljo Mihajlovski en presskonferens. Presidenten avslöjade bland annat att det nästa säsong kommer att spelas färre matcher, detta enligt ett pressmeddelande.

Tidigare under dagen kom nyheten att världsspelarna har fått nog, de tänker inte längre acceptera det dagliga livet som handbollsproffs där det täta matchandet är ett stort problem.

Samma dag håller alltså Mihaljo Mihajlovski en presskonferens inför SEHA Leagues Final Four och en av sakerna presidenten pratade om var det faktum att det nästa säsong kommer att spelas färre matcher i turneringen.

– Vi har bestämt oss för att ändra formatet. Framöver kommer tolv lag att vara en del av ligan och att delas upp i två grupper om sex lag. Efter tio gruppspelsmatcher kommer slutspelet att starta och sedan Final Four. Det nya systemet kommer innebära att det blir färre matcher, säger Mihajlovski i pressmeddelandet.

SEHA-presidenten berättade dessutom att det kan bli en del nya lag i ligan framöver.

– Två klubbar var från Kroatien, Makedonien och Serbien plus Meshkov Brest och Tatran Person kommer att vara med. På en middag här under Final Four hade vi ett möte med representanter från Telekom Veszprem och jag kan bekräfta att klubben är extremt intresserad av att skriva kontrakt med ligan för att vara en del av SEHA de kommande tre åren. För de återstående platserna förhandlar vi med flera klubbar och i maj kommer vi att presentera vilka lag det blir, avslutar Mihaljo Mihajlovski.