VM-succén har lett till ökat handbollsintresse

Barn under en handbollsträning med Redbergslids handbollsskola den 24 oktober 2020 i Göteborg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Svenska herrarnas succé-VM med silvermedaljen i Egypten har gett ringar på vattnet. Det är P4 Blekinge som rapporterar att flera handbollsföreningar i länet har känt av ett ökat intresse från barn och unga. Även i Uppsala rapporteras en handbollsboom.

Framgång föder framgång och man vill väl hellre leka VM-silvermedaljör på rasterna än utslagen i första gruppspelet-spelare när man kommer fri med målvakten. Det verkar ha hänt i Blekinge och Uppsala då handbollsföreningarna har märkt av ökat intresse från barn och ungdomar efter VM-succén.

P4 Blekinge har bland annat pratat med Karlshamns HF som har märkt av en tillströmning av nya barn och unga under den senaste månaden. Det nya stora problemet blir alltså inte hur man ska locka nya spelare till hallen, utan hur alla ska få plats därinne med tanke på Corona.

– De minsta kräver nästan att deras föräldrar är med, och då blir vi för stora grupper. Så vi får trixa en del för att hela tiden hålla oss inom de regler som gäller, säger Anders Mattsson, vice ordförande i Karlshamn HF, till P4 Blekinge.