Ålborgs storsatsning fortsätter – Kristian Björnsen klar

Kristian Björnsen, Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Ålborg Håndbold satsar på att bli en stormakt inom den europeiska handbollen. Danskarna har redan gjort klart med världens bästa Mikkel Hansen och nu presenterar man norska landslagskanten Kristan Björnsen, det meddelar klubben på sin hemsida.

Det har snurrat snabbt i transferkarusellen kring Ålborg den senaste tiden. Förutom att man har gjort klart med en av de tyngsta transferbomberna på länge i och med Mikkel Hansen har det pratats om förstärkningar från Mads Mensah Larsen, Max Darj och Jesper Nielsen.

Och nu kommer nästa transferbesked från Danmark, nämligen att Ålborg värvar in Norges rutinerade högerkant Kristian Björnsen från Wetzlar i Tyskland. Björnsen kom till Wetzlar 2016 från IFK Kristianstad där han spenderade två år. Sedan 2012 är 32-åringen med i norska landslaget där han har gjort 135 landskamper och 536 mål. Han har även hunnit med att göra över 500 mål i Bundesliga sedan ankomsten till Wetzlar.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att dra den röda Ålborg-tröjan över huvudet. Jag har hört mycket positivt om klubben av mina landsmän och det är en väldigt intressant utveckling som klubben har gått igenom, säger Björnsen på Ålborgs hemsida.

Kontraktet mellan Ålborg och Kristian Björnsen gäller från sommaren 2021 och sträcker sig till 2024.