Södertälje är Sveriges största kommun utan handboll – tills nu

Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström viktorljungstrom.se

Efter 15 år i dvala har Södertälje återigen handbollsverksamhet i kommunen. Södertälje HK startar nu upp bollskola i Wasa Sporthall.

ANNONS

Med närmare 100 000 invånare har Södertälje länge varit en stor vit fläck på den svenska handbollskartan. I över 15 år har det saknats handbollsverksamhet i kommunen som ligger där som en härlig brygga mellan Stockholm och Södermanland.

Nu är den vita fläcken snart ett minne blott och istället härlig nedsmutsad med handbollsklister. Södertälje HK drar i helgen igång bollskola för barn födda 2008-2010 med start 09.30 i Wasa Sporthall på Prosten Linders väg.

– För ungefär två år sen så var vi en liten grupp med handbollsintresserade som fick frågan om att starta handboll i Södertälje. Södertälje, som för övrigt är den största stad i Sverige som sedan en längre tid tillbaka inte haft någon handboll. Vilket gjorde att gruppen nappade på idén, säger Anna Bisso till Svenskhandboll.se.

Det är en rutinerad grupp med mängder av fina erfarenheter som ligger bakom klubben. Bisso själv är utbildningsansvarig på Stockholms handbollsförbund. Där ingår även Mathias Ekstrand, Domar- och funktionärsansvarig på Stocholms handbollsförbund samt ledare i Tyresö Handboll, och Nicklas Brunlöf och länge arbetat som tävlingskonsulent på Svenska handbollsförbundet. Abgar Gulo är föreningens ordförande.

Nästa stora kommuner som saknar handbollsförening är Luleå, Skellefteå, Östersund och Örnsköldsvik. Dags att öppna Norrlandsfönstret på riktigt?

Saknar du en handbollsförening på din ort? Läs mer på SHF:s hemsida om hur du kan komma igång:

LÄNK: Bilda förening

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here