Dinart och Gerard om Sverige: ”Tollbring och Zachrisson springer och springer”

Vincent Gerard, Frankrike. Arkivbild. Foto: St Pillaud

Frankrikes tränare Didier Dinart och franske målvakten Vincent Gerard deltog under pressträffen inför Sverige-matchen. Båda fruktar det svenska skyttet och kontringsspelet.

ANNONS

Det är ett franskt lag som har den yttersta respekt för Sverige. Flera franska spelare och ledare har redan vittnat om tuffheten hos svenskarna och hur svåra de är att besegra.

— Förra året i VM var Sverige vår kanske svåraste match. Nu har båda lagen fyra poäng och det är i princip kvartsfinal för båda, säger Frankrikes målvakt Vincent Gerard till Handbollskanalen.

Utgångsläget är lika för de båda lagen. Båda har vilat tre matchdagar i rad och båda lagen står på fyra poäng i andrarundan. Frankrike har vunnit alla sina tidigare matcher, där de bara har blivit riktigt testade av Norge. Men laget drog även på sig en skada på sin enda rena vänsternia, Timothey N’Guessan, i gruppspelet. Det kommer göra Karabatic oerhört viktig, viktigare, för fransmännen då han förmodligen axlar vänsternian. Tränare Dinart menar dock diplomatiskt att storstjärnan inte är hela laget.

— Såklart är han väldigt viktig. Men det handlar inte bara om honom, det handlar om samarbetet i laget, säger Dinart.

Vincent Gerard trycker vidare på att de måste behålla skärpa i anfallet för att inte råka ut för ett av svenskarnas vassaste vapen – kontringsspelet.

— Jag tror att försvar och kontringar är där Sverige kan skada oss mest. Tollbring och Zachrisson springer och springer och springer. Det är svårt att stoppa, säger Vincent Gerard.

Målvakten Gerard blev uttagen i All Star-laget i Frankrike-VM tillsammans med Tollbring. I årets EM ligger han på sjätteplats i målvaktsligan med 36 i räddningsprocent. Montpellier-målvakten tror också att Frankrike måste se upp med Sveriges skytte.

— Sverige har flera duktiga långdistansskyttar. Ta en kille som Nilsson eller Jeppsson, de kan göra mål från 12 meter. Jakobsson också. Vi vet vad de har för kvaliteter.

Även Didier Dinart nämner det svenska skyttet och Jeppsson som allvarliga hot mot fransk seger. För han tror att Frankrike ligger närmast segern inför matchen.

— På grund av historian och positionen Frankrike har skaffat sig de senaste åren så är vi favoriter. Men om vi ser till att Sverige slog Kroatien så har de visat att de är ett bra lag. Det kommer bli jämnt, säger Dinart.

— Jag vet inte om det finns favoriter, säger Gerard. För fyra, fem år sedan hade jag sagt ja men nu är det i princip 50/50.

Det är nästan fyra gånger pengarna på Sverige. Då borde jag satsa på dem? 

— Haha, då kan du göra ett försök.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here