Skåre HK startar upp seniorverksamhet – får ett drömlag

Skåre HK har startat upp en seniorverksamhet – och blir stora seriefavoriter direkt. I laget återfinns en rad spelare med erfarenhet från högstaligan. Någon ny elitsatsning är det dock inte tal om.
– Det handlar om att träffas, träna och ha kul tillsammans, säger initiativtagaren Linda Johansson till vf.

Efter säsongen 2016 när Hellton klarade sig kvar i SHE via kvalvinst mot OV med 2-0 i matcher tackade Linda Johansson för sig och lade handbollsskorna på hyllan och istället satsa på amerikansk fotboll. Utöver det har hon varit mentor åt ett flicklag i Skåre HK. Det var där hon flaggade för att det fanns ett sug och intresse för att återuppta handbollsspelandet.
– Jag pratade med Carl Hallgren som också är med runt A-flickorna och han tog idén vidare kring hur föreningen ställde sig till att anmäla ett A-lag. Och de blev verkligen superglada, reaktionerna har varit oerhört positiva, säger hon till Värmlands Folkblad. 

Liknande reaktioner fick Linda Johansson när hon sedan lanserade idén för några av sina tidigare lagkamrater och vips så hade Skåre HK helt plötsligt ett drömlag på väg in i seriesystemet. Utöver Johansson så är även namn som Frida Alm och Madeleine Svärd aktuella för comeback, två tjejer som så sent som i våras spelade i SHE.

I Värmland är handbollsintresset stort och andra klubbar återfinns i stort sätt i varje steg på handbollstrappan. IF Hellton har länge varit loket och spelade i SHE så sent som förra säsongen. Nu hoppas Linda Johansson att seniorverksamheten kan bli en bra språngbräda för klubbens välutvecklade ungdomsverksamhet.
– Skåre har en fantastisk ungdomsverksamhet och förhoppningsvis kan vi nu bygga en grund så att spelarna där kan ha ett A-lag att ta klivet upp i framöver, säger hon till vf.

Christer Bergqvist kommer att vara tränare och ”Kecke” Karlsson lagledare.