Två svenskor tilldelas kaptensbindeln i danska topplag

Anna Lagerquist. Foto: Kenneth Landgren

Det blir två nya svenska lagkaptener i den danska ligan i år. Anna Lagerquist har blivit utsedd till lagkapten för de danska mästarinnorna Nykøbing Falster Håndboldklub och Jenny Alm för København Håndbold. Anmärkningsvärt och imponerande med tanke på att båda är helt nya i sina respektive klubbar.

Förra året möttes Nykøbing Falster Håndboldklub och København Håndbold i finalen av Primo Tours Ligaen där NFH slutligen drog det längsta strået och knep guldet. I år har båda lagen utrustat sig med varsin svensk lagkapten. Den förra Lugispelaren och svenska landslagsmittsexan har efter endast ett par månader i klubben fått förtroendet att leda de danska mästarinnorna den kommande säsongen.
– Hon är en fighter både framåt och bakåt och en bra tjej. En riktigt bra lagkamrat, säger tränare Jakob Larsen och fortsätter:

– Sen har vi många spelare från Sverige, Norge och olika delar av Danmark och vi har tränare bland annat från Grönland så vi behöver en person som kan samla trupperna och där har Anna varit väldigt bra.

För Anna själv är det ingen ny situation då hon tidigare var lagkapten för Lugi. I en video som klubben presenterat via sin Facebooksida får hon en chans att utveckla sina tankar.
– Jag tycker att det är väldigt roligt. Jag var lagkapten i Lugi också och det är en roll som jag gärna har. Men det är en ny utmaning nu, ett nytt lag och jag är ju också ny men det är kul att få det förtroendet.

Och det är inte bara Anna Lagerquist som kan stoltsera med det ärofyllda uppdraget det innebär att vara lagkapten. Även København Håndbold bekräftar via sin Facebook att Jenny Alm kommer att vara lagets kapten kommande säsong med Mia Rej som vice lagkapten. Ett kvitto på Alms ledaregenskaper då även hon precis som Lagerquist är ny i klubben.

Kul med svenska framgångar i grannlandet och det bådar även gott inför de svenska damernas kommande VM-slutspel i Tyskland i december.