Skadevi Cup: Önnered pressade Elverums F16

Publiknärvaro under Skadevi Cup. Foto: Lina Johansson.

Önnereds HK 2 stötte på ett av de norska inslagen, Elverums HK i Skadevi-upptakten. En trög start ställde till det för Göteborgslaget, som kom ikapp men ändå föll med 16–17.

Med klassisk handbollsmark under fötterna ramlade lagen in i onödigt hög felprocent de första minuterna. Önnered blev av med bollen upprepade gånger och Elverum dribblade bort sig i sina omställningar.

Så småningom kunde de långväga gästerna aktivera olika anfallsresurser med hyfsad koll på läget. Klockan hade precis passerat sju minuter när Hanna Arnewid fick med ÖHK i matchen, 1–4.

Problemen att tränga igenom försvaret bestod i reduceringsjakten, även om Önnered också ryckte upp sig defensivt.

En 5–1-variant som släppte linjen hjälpte till att krympa avståndet. Sigrid Altus nätade i andrafas och fastställde jaktläget till 6–7 halvvägs.

Den tillknäppta matchbilden löstes upp av mer bestämda steg och hetare returtagning. Önnereds passningsspel blev också bättre och Altus drog nytta av att kunna komma med fart när 10 lika var ett faktum.

I nästa anfall tryckte storskytten in och ÖHK var i ledningen för första gången. Dock inte särskilt länge, Elverum vände tillbaka och det gröna laget gick bet mot målvakten flera anfall i rad.

Med tre minuter kvar och 15–15 hade båda lagen segern inom räckhåll. Målvakterna blandade sig i skeendet och dramatiken tilltog. Precis som i starten vann Elverum mark med sitt försvarsspel och kunde kvittera ut en knapp seger, 17–16.

Tibro HK (2p) och Torslanda HK 3 (0p) är övriga lag i grupp 3. Önnered får testa Skadevis transportmedel och tar sig drygt två mil till Tibro för sin andra fredagsmatch.

Önnereds HK 2–Elverum Håndball 1 16–17 (6–7)