Seniorklassen öppen i Göteborg Cup – perfekt säsongsuppladdning

Foto: Christoffer Borg Mattisson

Cupkänsla, träningsmatcher och en weekend i Göteborg. Nu har anmälan öppnat till Göteborg Cup som erbjuder dam- och herrseniorer den perfekta säsongsstarten.

SM-finalerna pågår för fullt och det innebär att det för många andra är hög tid att planera kommande säsong. Vissa har redan dragit igång försäsongsträning och nu kan vi presentera en fin pusselbit och morot att sikta mot i september.

Göteborg Cup har nämligen öppnat upp anmälan till sin seniorklass som spelas för division 1 och lägre på damsidan samt division 2 och lägre på herrsidan. Cupen välkomnar också lag från Norge och Danmark där det är 2:a division för damer och 3:e division herrar som är motsvarande det svenska seriesystemet.

Spela minst 4 matcher – alla i samma arena

Den 6-8 september 2018 spelas cupen i klassiska Lundbystrand i Göteborg som har hela fem spelplaner i samma arena. Alla lag utlovas 4-7 matcher så det är ett perfekt tillfälle att svetsa ihop laget och få lite matcher i benen inför seriestarten som brukar vara i slutet av september. Riktigt gött med den där cupkänslan när alla matcher spelas i samma anläggning och man glider mellan hallarna.

Ifjol deltog lag från både Sverige och Norge

I 2018 års upplaga deltog 16 lag i herrsenior och 12 lag i damsenior. Ambitionen är att växa ytterligare i år och locka lag från andra delar av landet samt från våra nordiska grannar. Allt för att skapa en härlig handbollsfest i Göteborg i september.

Redan nu är lag som Sannadals SK, IK Celtic samt Särökometernas HK klara för spel i herrseniorklassen.

Eslövs HF är regerande mästare i herrsenior och ÖHK Göteborg i damsenior.

Mer information om cupen:

LÄNK: Göteborg Cup 2019

Länk till anmälan:

LÄNK: Anmälan


 

Denna artikel är del i ett samarbetsavtal mellan Handbollskanalen och Göteborg Cup. Vill du veta mer? Maila info@handbollskanalen.se