Rickard Lönn blir tränare för Hammarbys damlag

Rickard Lönn. Foto: Claus Meyer

Rickard Lönn är tillbaka i hetluften. Vänsternian som nyligen tog spelledigt på obestämd tid fortsätter att hjälpa Hammarby utanför planen, och snart på sidlinjen. 29-åringen blir nämligen damlagets nya tränare, berättar Hammarby i ett pressmeddelande.

– Det är med en stor glädje som vi nu äntligen kan berätta att vi har tecknat ett tränaravtal
med Rickard Lönn för damlaget, säger Mats Norrstad, ordförande i Hammarby Handboll, i pressmeddelandet.

Rickard Lönn har en stark handbollskarriär bakom sig i klubbar som Aranäs, Redbergslid, Lemgo, Bjerringbro-Silkeborg och Hammarby. Nyligen meddelade dock 29-åringen att han tar paus på obestämd tid då han är nybliven pappa och det bara finns ett visst antal timmar på dygnet.

Lönn har ändå fortsatt att vara aktiv inom Hammarby med sponsorsamarbeten och andra uppgifter utanför planen. Men nu närmar han sig alltså spelplanen igen då han tar över tränarsysslan för Hammarbys damlag i division 2 Östsvenska Norra.

– Jag ser fram emot detta uppdrag, och att kunna utveckla mitt ledarskap i kombination med den erfarenhet jag har inom handbollsvärlden. Förhoppningsvis kan jag bidra på flera olika plan och hjälpa tjejerna i sin idrottsliga satsning. Jag fortsätter även att hjälpa herrlaget som jag berättat om tidigare, säger Rickard Lönn.

Bajen hoppas att Lönn, tillsammans med fler nyförvärv och långsiktig satsning, ska vara en del av nyckeln till att lyfta laget till nya höjder

– Ett led i detta är att nu utveckla vår damsida och bygga ett starkt träning/lagledarteam och en damkommitté. Och att få Rickard Lönn som huvudtränare har varit en dröm som nu blivit sann. Jag är otroligt stolt och glad över detta, säger Annica Thorberg, damansvarig i Hammarby Handboll.