Ola Lindgren snart tillbaka som tränare

Ola Lindgren. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

När kontraktet bröts och framgångssagan tillsammans med IFK Kristianstad upphörde klev Ola Lindgren ur rampljuset en tid. I samband med spekulationerna om ny finsk förbundskapten ökade intresset åter för hans tränarnamn. Hallandsposten tar upp tråden i en lång intervju.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Hemma är för närvarande i småbarnsfamiljen i Karlskoga. Lindgren huserar ibland i Halmstad och gör som tidigare klart att nästa handbollsjobb utesluter någon längre flytt.

– Jag vill inte hoppa på något nytt klubblagsjobb eller flytta utomlands eftersom jag har en social situation som begränsar mina arbetsmöjligheter. Därför vill jag ta hand om ett landslag – det är inte lika krävande som ett klubblag, säger han till HP.

Sommaren ägnas åt familjeliv och gäddfiske medan Lindgren förhandlar fram de sista detaljerna i ett nytt kontrakt.

Mindre än fem månader efter att guldtränaren fick gå från Kristianstad mitt under säsongen beklagar han utvecklingen. Beslutet att återvända till arenan för en kväll och möta publikens jubel ångrar han inte.

– Det är inte så ofta jag blir rörd, men den gången blev jag det. Jag hade inte tänkt åka tillbaka, men det var många som ville ta farväl, säger han till tidningen.

Var Lindgren landar i handbollsvärlden återstår att se. Kanske klarnar bilden efter den presskonferens som Finlands Handbollförbund aviserat nästa vecka.

En sak står emellertid klar – Lindgren tar snart vid i sin tränargärning igen.

– Det är ju mitt yrke och något som jag kommer att fortsätta med till pensionen, säger han till HP.

Länk: Ola Lindgrens karriärval för familjens skull

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here