Ola Lindgren lämnar IFK Kristianstad direkt

Ola Lindgren. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

När Handbollsligan startar om har Ola Lindgren lämnat sidlinjen i mästarlaget. Samarbetet mellan klubb och tränare avslutas per omgående, skriver IFK Kristianstad i ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Ola Lindgrens meriter i det orangea laget talar för sig själv. Från februari 2012 till januari 2019 finns fyra SM-guld, sex SM-finaler och en åttondelsfinal i en klar kapacitetshöjning.

När det utgående kontraktet inför kommande säsong kom på tal valde klubben en ny väg.

För en tid sedan stod det klart att en förlängning inte var aktuell. Diskussionen därefter mynnar nu ut i att Lindgren lämnar mitt under pågående säsong.

– Det har varit ett svårt beslut då vi har ett kontrakt med Ola för hela denna säsongen och det för oss hade varit den bästa lösningen att Ola fullföljt det. Nu har vi gått Ola tillmötes i hans önskan att lämna med omedelbar verkan och har en gemensam syn på det, säger IFK:s ordförande Johan Cosmo.

Ola Lindgren:
– Det har varit en fantastisk tid i IFK Kristianstad men allting har ett slut. I den rådande situationen har vi kommit överens om att avsluta vårt samarbete nu och jag är glad att föreningen gått mig till mötes i frågan, säger han i pressmeddelandet.

Assisterande tränaren Lars Olsson och Ulf Larsson som tränar IF Kristianstad i division 1 kommer att leda laget med stöd av Jesper Larsson. Tills en ny tränare finns på plats.

Klubben konstaterar också att Lindgren kommer att avtackas offentligt vid ett senare tillfälle.

Länk: Ola Lindgren lämnar IFK Kristianstad

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here