Ny stor tv-satsning på breddhandbollen

Lugi HF mot BK Heid i USM steg 4 2015/16. Foto: Lars-Erik Nilsson

För den som vill se topphandboll ifrån högstaligorna SHE och Handbollsligan är det fortfarande C MORE och TV4 som gäller. Nu öppnas det även upp en möjlighet för att se ännu mer handboll.
Skåne-TV kommer visa mängder av matcher med fokus på breddhandbollen.

För inte särskilt många år sedan gick det knappt att se vår älskade sport överhuvudtaget på TV. Numera finns det i stort sätt obegränsat med möjligheter. 2016 skrev Svenska handbollsförbundet tillsammans med Svensk Elithandboll på ett nytt sexårigt tv-avtal med TV4-gruppen och C more, vilket innebär att vi får njuta av handbollen i ytterligare sex år på en av Sveriges största plattformar.

Vad gäller möjligheterna att titta på de lägre serierna har möjligheterna hittills varit begränsade, men nu öppnar det upp sig en annan möjlighet. Kommande säsong finns möjlighet för den riktigt handbollsintresserade att även följa matcher ifrån Herrallsvenskan, damernas division ett, herrarnas division ett södra, herrjuniorer A samt USM-steg.

Det är Skåne-TV, som tidigare producerat internt material för Ystadklubbarna, som står bakom satsningen. Och fokus kommer inledningsvis att ligga på Skåne och Småland även om enstaka matcher uppåt i landet även kommer att sändas.

Tillägg:
Som en pigg läsare påpekade visas sällan SHE via C more eller TV4, men efter att svensk elithandboll och SHE slutit ett avtal med Sportsground visas nu samtliga SHE-matcher som inte tv-sänds via plattformen sheplay.se.