KLART: Patrik ”Pava” Johansson klar för finsk toppklubb

Patrik "Pava" Johansson. Foto: Viktor Ljungström

Patrik ”Pava” Johansson ger sig ut på nya äventyr. Efter endast en säsong i Sverige och HIF Karlskrona beger han sig till Finland för spel med Grankulla IFK.

Det blev alltså endast en säsong i den trygga, svenska Handbollsligan innan det kliade i fingrarna för Patrik ”Pava” Johansson att ge sig ut på ännu ett äventyr. Denna gången går flyttlasset till Finland och förra årets bronsmedaljörer GrIFK.

”Pava” som hunnit fylla 30 år är ingen främling för nya utmaningar och har sedan tidigare vid två olika tillfällen spelat i den luxemburgska ligan för två olika klubbar – Käerjeng och Red Boys Differdange. Johansson som dragits med stora skadeproblem var innan dess två år i Bundesligalaget Lemgo och gick en ljus framtid tillmötes. Det var i Lemgo kontakterna som sedan tog honom till Luxemburg upprättades. Tränaren i hans nya klubb Red Boys Differenge var nämligen agent till ett par spelare i Lemgo och lyckades locka med ”Pava” till Luxemburg. Efter första svängen i Luxemburg vände ”Pava” sedan hem till Guif i två år, men skadebekymmer och ekonomiska svårigheter för Guif gjorde att han reste tillbaka för att spela med Käerjeng.

Nu väntar den finländska ligan för ”Pava”, som den gångna säsongen gjorde 23 mål för HIF Karlskrona i Handbollsligan. Ett 1+1 årskontrakt är påskrivet och därmed kan han kan bocka av ännu ett land på sin meritlista.
– Jag har aldrig ens varit i Finland, jag visste inte så mycket på förhand om finsk handboll utöver Cocks framgång och att Grankulla alltid varit en av ligans bästa lag. Jag fick en bra bild av klubben och paketet som erbjöds lät intressant, så jag bestämde mig för att lämna (HIF Karlskrona). Laget har tagit emot mig bra och förväntningarna är höga, säger ”Pava” i en kommentar till klubbens hemsida. 

Även klubbens ledning är av förklarliga själ smått lyriska över att ha lyckats locka en spelare med ”Pavas” meriter till sig.
– Spelare med Patriks CV brukar inte hamna här och vi är glada att vi kan presentera något nytt för våra fans. ”Pava” fungerar som en pionjär som förhoppningsvis innebär att spelare framöver kommer att se Finland som ett tänkbart alternativ. Han kommer utöver rollen som spelare även spela en viktig roll i vår ungdomsverksamhet för hela klubben. Det är därför en mycket bredare investering för oss än enbart en erfaren handbollsspelare, säger lagets sportchef Christian Segersven.