Mässing till Alingsås HK

Mikaela Mässing. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0216

För två månader sedan meddelande Mikaela Mässing att hon pausar handbollskarriären. Nu skriver Alingsås HK att storskytten skrivit på för den blåvita klubben – som ansvarig för spelarutveckling. 

Efter flera stora knäskador och långa uppehåll från handbollen meddelade Mikaela Mässing att hon sätter karriären på paus tidigare i somras.

”Efter mycket eftertanke och övervägande med mig själv har jag kommit fram till att ta en paus från handbollen.”, skrev Mässing på Instagram då.

Kärleken till handbollen finns dock fortsatt kvar, och nu är hon redo för nya utmaningar i Alingsås HK. Klubben skriver på hemsidan att Mässing kommer vara ansvarig för utvecklingslagen på damsidan samt kommunikation, partners och evenemang inom föreningen.

– Jag och Julia (Ryding, klubbchef i Alingsås HK) spelade tillsammans i Mölndal för väldigt många år sedan och när hon hörde av sig till mig nyligen så var det intressant. Tillsammans har vi format den här tjänsten och jag är glad att vi kunnat hitta den här lösningen när jag inte kan spela själv, säger Mässing till klubbens hemsida.

Julia Ryding, klubbchef i Alingsås HK, är nöjd över att få in en av svensk handbolls stora profiler i klubben.

– Mikaela är en fin ambassadör för svensk handboll och det är förstås jätteroligt att vi har kunnat knyta henne till Alingsås HK. Hon har mycket erfarenhet från såväl toppnivån inom både svensk och internationell handboll, har varit en nyckelspelare i landslaget och kommer att bli en väldigt bra mentor och förebild våra A-flickor och juniorer men även spelarna i damlaget och ledarna i alla lagen, säger hon till klubbens hemsida.

Alingsås HK’s damer spelar just nu i division ett södra.