Mässing pausar karriären

Mikaela Mässing under VM 2019. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Mikaela Mässings handbollskarriär har senaste åren förstörts av skador, och nu meddelar storskytten att karriären sätts på paus. 

”Efter mycket eftertanke och övervägande med mig själv har jag kommit fram till att ta en paus från handbollen.”, skriver Mässing på Instagram

Den 8 december 2019 spelade Sverige mot Spanien i en avgörande VM-match. Sverige behövde ta poäng, men matchen började blytungt för blågult. Allting gick Spaniens väg, och för svensk del gick det mesta mot. Med 20 minuter kvar att spela låg Sverige under med nio mål, och det det krävdes en bragd för att semifinaldrömmen skulle kunna hållas vid liv.

Den 8 december 2019 var Mikaela Mässing just den bragdspelaren som Sverige behövde. Mässing kom in som en virvelvind på planen och såg bara mål. I andra halvlek stod hon för åtta mål, där det sista kom i slutsekunderna. Mässings monsterhalvlek räddade Sverige den gången.

Sedan dess har stora delar av Mässings handbollskarriär förstörts av återkommande knäskador. Det har varit korsband, ledband och operationer – men Mässing har fortsatt kämpa, även fast andra uttryckt att hon kanske inte borde.

– Vissa läkare har uttryckt att jag borde sluta spela handboll eftersom mitt knä är så skadat. Men det finns inte på min världskarta, sa Mässing till Handbollskanalen i slutet av 2021.

Efter ytterligare månader av rehab är knät fortfarande inte återställt.

– Knät svarar inte riktigt som jag vill och fungerar inte som det borde göra. Jag bestämde mig för att jag behöver lugn och ro, säger Mässing till Göteborgs-Posten.

Tidigare idag, fredag, meddelande Mässing att hon pausar handbollskarriären.

”Efter mycket eftertanke och övervägande med mig själv har jag kommit fram till att ta en paus från handbollen. Flytta hem till Göteborg, rehaba i lugn och ro. Fokusera på att få ett fungerande knä, och ett rimligt knä för framtiden”, skriver Mässing på Instagram.

Vad Mässing nu kommer göra, förutom att fortsätta med rehaben, har hon ännu inte riktigt klart för sig.

– Jag har inte riktigt tänkt så långt än. Men jag vill absolut fortsätta jobba med ATG på TV som jag gjort nu under min skadeperiod. Sen får jag väl säga något 7-16 jobb, säger Mässing till Göteborgs-Posten.