Mässing redo för comeback – i division ett

Mikaela Mässing. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Alingsås HK kämpar för att knipa direktplatsen till nästa års Allsvenska och nu får laget en välkommen förstärkning. Mikaela Mässing gör comeback på handbollsplanen och kommer ansluta till truppen. 

– Vem vill inte ha Mikaela Mässing i sitt lag, säger lagets tränare, Amanda Forsberg Vallin till klubbens hemsida

I juli meddelande Mikaela Mässing att hon sätter en skadedrabbad karriär på paus. Nu, sju månader senare, är storskytten redo för comeback. Återkomsten till handbollsplanen kommer ske i Alingsås blåa tröja i division ett.

– Jag har spelat en del padel utan att knät har reagerat och kände att jag även borde kunna spela handboll med ett rejält skydd. Beslutet att testa på spel igen har vuxit fram under träningarna med klubbens utvecklingslag och när jag väl sa att jag ville testa så var inte klubben sena att lösa det, säger hon till klubbens hemsida.

Alingsås toppar division ett med fyra matcher kvar att spela, och har därmed stora chanser att knipa direktplatsen till nästa års Allsvenska. Och med Mässing i truppen blir inte direkt laget svagare, även om hon själv gärna håller nere förväntningarna.

– Många kommer ha höga förväntningar men det var ändå tre år sedan jag senast spelade en match. Jag är nöjd om jag kan vara med och avlasta en del och bidra med min erfarenhet under slutdelen av serien. Fokus är på att Alingsås ska ta en plats i Allsvenskan, säger hon till klubbens hemsida.