Lugi startar parahandboll

Spelare från Lunds Handikappidrottsförening (LHIF) taggar till inför en match i special klassen under ungdomsturneringen Lundaspelden i handboll den 29 december 2017 i Lund. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Lugi utvecklar sin verksamhet genom att starta upp Parahandboll – det berättar klubben i ett pressmeddelande. 

Lugi startar upp två klasser i gående klass, gul och blå samt en rullstolsklass med start den 3 december.

– Vi på Svenska Handbollförbundet är glada över att ännu en handbollsförening breddar sin verksamhet och startar upp Parahandboll, handboll för personer med funktionsnedsättning. Det är viktigt att anrika och namnkunniga klubbar som LUGI involverar sig i dessa frågorna. Det är viktigt att alla som vill spela handboll ska få en chans att delta utifrån sina förutsättningar och bli en av alla i handbollsfamiljen. Tillsammans med Parasport Lund kommer det att bli en spännande resa att följa i Lund, säger Peter Svensson, projektledare Parahandboll Svenska Handbollförbundet.

Patrik Bengtsson är klubbchef i Lugi och säger så här om den nya delen av verksamhet

– Att vi nu tar nästa steg för att vidare utveckla vår grundidé känns oerhört inspirerande och kul. Och att vi gör det nu i dessa tider när vi möter en hel del utmaningar i övrigt känns det extra roligt att kunna lyfta positiva nyheter. Att tillsammans med Parasport Lund och deras erfarenhet kunna driva och utveckla Parahandbollen i Sverige känns väldigt viktigt. Och som ytterligare möjligheter genom LUGI kopplat till Lundaspelen med en redan bra dialog med förbundet kanske vi t.o.m. får se både SM, EM och VM i Parahandboll i framtiden genomföras i Lund, vem vet?