Knapp norsk seger mot Danmark

Camilla Herrem. Foto: Carl Sandin, Bildbyrån

EM närmar sig med stormsteg och under gårdagen träningsspelade två topplandslag mot varandra. Norge besegrade Danmark med 27–25 i en tajt match.

Det var de två ursprungliga EM-arrangörerna som kamperade i Danmark, även om Norge som bekant inte längre kommer att stå som arrangör i EM.

Gårdagens match var riktigt jämn och lite överraskande nog var det Danmark som var bäst, åtminstone i den första halvleken. 16–14 var ställningen i paus efter att danskorna fått till en bra spridning på målskyttet.

I den andra halvleken spelade dock Norge upp sig och kunde till slut vinna med 27–25. Camilla Herrem var målfarligast med åtta fullträffar och Norge får gälla som en av huvudfavoriterna i det kommande EM-slutspelet.

Danmark – Norge 25–27 (16–14)

Danmark : Rikke Iversen 4. Mia Rej 4,  Lærke Nolsøe 3, Mette Tranborg 3, Kathrine Heindahl 2, Trine Østergaard 2, Louise Burgaard 2, Mie Højlund 2, Kristine Jørgensen 1, Andrea Hansen 1, Kristina Jørgensen 1

Norge : Camilla Herrem 8, Malin Aune 4, Henny Reistad 4, Emilie Hegh Arntzen 3, Heidi Løke 3, Stine Oftedal 2, Kari Brattset 1, Nora Mørk 1