Legendarmatch i Halmstad avslutar handbollsåret

Magnus Andersson, HK Drott. Foto: Bildbyrån

Två av svensk handbolls största klubbar, HK Drott och Redbergslids IK, möts i returmatch i Allsvenskan den 30 december. I samband med matchen väntar en ny legendarmatch med spelare som Stefan Lövgren, Magnus Andersson och Ljubomir Vranjes, det skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Bengan Boys byggdes till stor del upp av spelare från HK Drott och Redbergslids IK och det finns gott om legendarer att ”ta av”. I samband med att Drott och RIK möts i Allsvenskan den 30 december är det dags för legendarerna att göra upp på nytt.

– Det har varit slutsålt några gånger i Halmstad Arena, men snabbast att sälja slut var nog Bengan Boys-matchen 2014 där Bengans landslagslegendarer mötte TV4s världslag. Halmstadspubliken gillar nostalgi, så jag hoppas och tror på fullsatt igen, säger Christian Albinsson, som tillsammans med RIK-legendaren Stefan Lövgren har tagit initiativ till arrangemanget.

I RIK är det redan klart att spelare som Lövgren, Ljubomir Vranjes, Peter Gentzel och Henrik Lundström kommer att ställa upp. Förhoppningen från RIK:s håll är att även Magnus Wislander drar på sig RIK-tröjan igen.

I Drott kommer spelare som Jörgen Abrahamsson, Magnus Andersson och Magnus Weberg att spela. Drott hoppas på fler giganter än så.

– Publikfavoriten Niclas Gonzalez kommer tillbaka till Halmstad för legendarmatchen och det är kul för oss som växte upp med honom som idol. Det vore även kul att få hit Christian Zaharia, som jag tror bor i USA numera, säger Albinsson.

Det är lördagen den 30 december som gäller och legendarmatchen har avkast klockan 14.00. Den kommer att följas av klassikermötet i Allsvenskan.