Lesotho till IHF Trophy – utan en enda träning i benen

Maseru, huvudstad i Lesotho. OER Africa [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

På måndag startat IHF Trophy i Zambia och med på startlinjen står ett Lesotho fyllt av utmaningar.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Det är Informative Newspaper som rapporterar direkt från Lesothos huvudstad Maseru om problemen för ungdomslandslagen. U19- och U17-damerna ska till Lusaka i Zambia och spela IHF Trophy men problem staplas på varandra.

Teboho Maseko jobbar på Lesothos handbollsförbund och rapporterar att landslagen inte haft råd att samlas inför turneringen. Det beror i sin tur på att handbollsförbundet inte fått pengar från Lesotho Sport and Recreation Commission eftersom även den organisationen har ekonomiska problem.

Det finns fortfarande en liten risk att Lesotho inte löser deltagande trots att IHF står för alla kostnader kopplade till resa och boende i Zambia. Förbundet har fortfarande inte säkrat pengar till mat och läkemedel – två ganska väsentliga delar i livet.

14 spelare är hur som helst kallade till respektive landslag och de har fått träna på egen hand ute i sina klubbar. IHF Trophy Africa Zone VI spelas den 10-16 juni i Lusaka, Zambia. Ni som följer Trophy slaviskt känner till att den skulle ha spelats i Sydafrika i maj men där föll organisationen.

Följande nationer är inbjudna att delta:

Lesotho
Mozambique
Sydafrika
Zambia
Zimbabwe
Malawi
Namibia
Botswana
eSwatini (fd Swaziland)

Lesothos tidigare bästa resultat i IHF Trophy är en semifinalplats i turneringen våren 2012. Då besegrades Zambia med 25-3 – det lär bli tuffare den här gången.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here