IFK Karlskrona skapar nytt damlag – sex spelare anmälda

Jublar till och med HIF Karlskronas supportrar över fler handbollslag i trakten? Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Karlskrona får ett nytt handbollslag till nästa säsong. Till hösten är nämligen IFK Karlskrona anmälda för spel i division 3, det rapporterar P4 Blekinge.

Det blir en dubbling av damlag på handbollssidan i Karlskrona den kommande säsongen. I dagsläget finns Karlskrona Handboll, som slutade sexa i division 2 Södra, och nästa säsong är nystartade IFK Karlskrona anmälda för spel i division 3.

Bakom satsningen står Malin Fogelmark, dels med förflutet i Gustavsbergs IF och Hammarby.

– Det är alltid kul med massa lag i en stad. Jag är från Stockholm där det finns lag överallt. Och visst finns det redan ett lag härnere och de presterar jättebra men jag har fått känslan att det även finns spelare som vill fortsätta med handboll men inte riktigt haft den tiden, säger Malin Fogelmark till P4 Blekinge.

Malin Fogelmark hälsar att alla som vill är välkomna men att det är bra om man har någon klistervana från förr. Hittills har sex spelare anmält sig för spel i nybildade IFK Karlskrona till hösten, men fler behövs.

– Vi är ute efter dubbelt så många, åtminstone. Det kan vara bra med avbytare också, säger hon till P4 Blekinge och skrattar.