Hanna Lundvall och Pelle Segertoft får handbollsstipendium

Hanna Lundvall. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån.

Hans Vestbergs handbollsstipendium för 2023 når fram till två lovande lirare – Hanna Lundvall och Pelle Segertoft.

– Årets stipendiater har visat stor talang i ung ålder och spås ha stora utvecklingsmöjligheter. De befinner sig i mycket gott sällskap av tidigare stipendiater och jag kommer att följa deras utveckling både på och utanför planen, säger Hans Vestberg till svenskhandboll.se.

Vestberg deltar i juryarbetet i egenskap av tidigare ordförande i Svenska Handbollförbundet. Därutöver finns SHF:s Elitråd och förbundskaptenerna Tomas Axnér och Glenn Solberg med i processen som utser mottagarna.

Lundvall från Skuru IK och Segertoft från Önnereds HK lyfts också fram i motiveringarna till stipendierna på 20 000 kronor.

”Hanna är en stor talang som har vad som krävs för att bli en spelare på yttersta nivå med ett utomordentligt driv och träningsvilja. Hanna är bra i spelets alla delar och har en koordination och ett rörelsemönster utöver det vanliga med lika stora kvalitéer offensivt som defensivt”, skriver svenskhandboll.se i ett utdrag om 06-an.

”Pelle är en fantastisk person och spelare med goda värderingar och bra attityd som också tar god hand om sina lagkamrater. Pelle har stor potential som tvåvägsspelare och som ledargestalt och har stora kvalitéer i såväl försvarsspelet som anfallsspelet”, nämner förbundets hemsida om Segertoft (född -04).

Länk: Hans Vestbergs handbollsstipendium 2023