Györ klarade premiärpoäng i tajt kamp

Stine Bredal Oftedal, Györ. Foto: Nikola Krstic/Bildbyrån.

Györ är en konstant i Champions League vilket mål nummer 8 000 för det gröna laget bevisade. Stine Bredal Oftedal stod för den historiska fullträffen som ett avstamp på det som verkar vara playmakerns sista säsong i klubben. Efter en tät fajt fick Györ också med sig full pott från Brest Bretagne, 23–24 på tavlan.

Györ har fått kliva ner från den absoluta toppen, alternativt lånat ut titeln till Vipers Kristiansand de senaste åren. Det finns definitivt kvaliteter i det gröna laget för att lyfta pokalen igen, till att börja med handlar det om att nöta ner motståndet i alla gruppspelsmatcher.

Brest Bretagne kunde som bäst utjämna flera gånger i sin hemmahall men var oförmöget att vända kampen till sin fördel. Sandra Toft var helt klart en plusvariant mellan stolparna för gästerna och Ana Gros prickskytte gjorde också sitt till i avgörandet mot hennes tidigare lagkamrater.

Superrutinerade Milena Raicevic inledde sin 17:e säsong i mästarligan, Podgoricas stolthet, Buducnost fick dock starta i uppförsbacke med svensklaget SG BBM Bietigheim på besök. Karolina Kudlacz-Gloc styrde och ställde för bortalaget som satte in stöten precis efter paus.

Jesper Jensen vann coachkampen över landsmannen Kim Rasmussen när Team Esbjerg knäckte Rapid Bukarest. Kristine Breistøl tog ut kursen för Esbjerg med fyra raka mål under första halvlek. Rapid gav aldrig upp men de två bollar som skiljde vid slutsignalen var den minsta marginalen under 20 minuters lönlös jakt.

Champions League 10 september
Buducnost–SG BBM Bietigheim 22–27 (10–11)
Bietigheim: Sofia Hvenfelt 3.
Brest Bretagne–Györi Audi ETO KC 23–24 (14–16)
BBH: Jenny Carlson 2.
Team Esbjerg–Rapid Bukarest 30–28 (16–12)