En idrott för alla: Handboll

Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Handbollen arbetar för att vara tillgänglig för alla.

Alla älskar vi handboll och visst tycker vi att alla ska kunna vara med och spela? Det tycker även Svenska Handbollsförbundet som driver ett projekt kallat just ’Handboll för alla’.

Ett pressmeddelande från SHF berättar mer:

”Du har kunnat följa ett svenskt handbollslag som i somras deltog i Special Olympics World Games i dokumentärserien ’Heja Sverige’ – resultatet av ett projekt med namnet Handboll för alla. Nu hoppas vi att fler föreningar vill bedriva verksamhet under konceptet Handboll för alla.
 
Inom Svenska Handbollförbundet (SHF) drivs projektet ’Handboll för alla’ som en del av arbetet med Vision 2017.

För personer med funktionsvariationer, som till exempel utvecklingsstörning, arbetar SHF med konceptet Härs&Tvärs som bygger på pedagogiken ur Upp&Ner.

Handbollslaget som deltog på Special Olympics World Games 2015 i Los Angeles i somras och kunde följas i dokumentärserien ’Heja Sverige’ på tv4, är ett resultat från satsningen på Handboll för alla. Syftet har varit att samla spelare från olika delar av landet, att uppmärksamma verksamheten som finns i våra föreningar samt att uppmuntra andra föreningar att starta liknande grupper som en självkar del av sin förenings verksamhet.

Detta underlättar införandet med handfast hjälp riktat mot föreningar som vill starta verksamheter men även mot intresserade personer som känner att de vill vara med leda och driva verksamheten samt självklart till spelare som vill spela handboll. Alla som på något sätt är intresserad av att vara med uppmanar vi att höra av sig till oss. Välkomna.”

För mer information, kontakta Anders Wiiand, Svenska Handbollförbundet:
Ring Anders Wiiand: 08-699 65 54

Läs mer om Härs&Tvärs och Upp&Ner

Se dokumentären Heja Sverige

Har ni fina exempel på föreningar som jobbat framgångsrikt i dessa frågor och vill dela med sig av erfarenheterna för att hjälpa andra, hör av er till oss på Handbollskanalen.

Om ni vill läsa om hur Sverige tog silver i Special Olympics så gör ni det här:

Silver i Special Olympics