Division 2-klubben Kalmar HK värvar från rumänska högstaligan

Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Division 2-klubben Kalmar HK har gjort ett stjärnspäckat nyförvärv.
Från rumänska högstaligan hämtas Elena Mitrache, 22, in.

– Hon går ju ner sig lite i seriesystemet kan man säga, säger Jonas Sjöberg, sportchef i Kalmar HK, till Barometern.

Kalmar HK är hemmahörande i division 2 men klubben har en uttalad vision om att klättra i seriesystemet de kommande åren. En spelare som ska hjälpa klubben på den resan är rumänskan Elena Mitrache, 22.

Högersexan kommer närmast från CS Magura Cisnadie i rumänska högstaligan, där hon redan som 18-åring ska ha blivit utsedd till årets högerkantsspelare. Utöver det uppger Barometern även att Mitrache har vunnit EM-medaljer med juniorlandslaget (Rumänien har dock, bortsett fjärdeplatsen i U17-EM 2015, inte nått semifinaler i flicksammanhang sedan 2007).

Efter lite grävande från Handbollskanalen kan vi istället klargöra att det handlar om meriter som ungdomsspelare i Rumänien. Hon har ett par medaljer i motsvarande USM och blev 2015 utsedd till bästa H6.

Tidigare klubbar är: Energetic Rm. Valcea, CS Alba Sebes, Maguea Cisnadie, HCM Rm. Valcea, HCM Slobozia och så slutligen Magura Cisnadei igen.

Rumänskan kommer vara verksam som tränare i ungdomslagen i KHK och hon ser Kalmar som ett steg på vägen i sin utlandskarriär.

– Hon går ju ner sig lite i seriesystemet kan man säga. Men det är hon medveten om. Elena vill komma ut i Europa och hon förstår att chansen att något annat, större lag kommer att snappa upp henne om hon dominerar hos oss, säger sportchef Jonas Sjöberg till Barometern.

Är ni nyfikna på videomaterial? Här finns det och ni får själva välja om ni vill lyssna på musiken eller inte:

LÄNK: KHK:s kaxiga värvning – plockar in elitspelare från Rumänien

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here