Erkänner matchfixning i U19-VM: ”Det är mitt liv”

Foto: Bildbyrån.

En stor skandal rullas upp efter nyss avslutade U19-VM.
Den makedonske managern Velibor Dzarovski hävdar att han ligger bakom matchfixning under mästerskapet.

–  Det är mitt liv, min passion, mitt arbete, säger Dzarovski till alo.rs.

Tidigare i augusti avgjordes U19-VM i Nordmakedonien. Mästerskapet slutade med att Egypten tog hem ett historiskt VM-guld, efter en finalseger mot Tyskland. Men nu kastas mörka moln över det nyligen avslutade mästerskapet.

Den makedonske managern Velibor Dzarovski hävdar nämligen att han tjänat 140 000 kronor genom att rigga minst en match på mästerskapet.

– Jag fixar fortfarande matcher. Varför är ni förvånad? Det är mitt liv, min passion, mitt arbete. Tidigare gav det mig mycket pengar men nu är det mindre. För två veckor sedan tjänade jag 13 000 euro med ett bet. De lät mig inte satsa mer pengar, då det var en handbollsmatch i U19-VM i Skopje. Det är alltid enkelt att fixa en match i idrott som inte drar till sig så mycket uppmärksamhet. Då gör inte media några nyheter när det sker några överraskningar, säger Velibor Dzarovski till sajten alo.rs som Handball Planet hänvisar till.

Velibor Dzarovski satt under 1980-talet i fängelse, sedan han riggat 22 fotbollsmatcher i dåvarande Jugoslavien.

Not: 13 000 euro motsvarar i dag 138 000 kronor.

LÄNK: ŠOK-INTERVJU! VELIBOR DŽAROVSKI, KONTROVERZNI MENADŽER! I dalje nameštam utakmice! Pre dve nedelje sam učestvovao u ”šteli” meča na Svetskom prvenstvu!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here