Avbrutna proffsäventyret tog hårt – Jenny Södrén kan avsluta karriären

Jenny Södrén gjorde sju säsonger i Skuru. I Byåsen blev det bara några höstmånader. Foto: Andreas L Eriksson/ Bildbyrån.

Taskig klubbekonomi tog slut på hennes utlandsäventyr. Jenny Södrén flyttade hem och tappade sugen. Just nu har hon nära till beslutet att sluta, meddelar Norrtelje Tidning.

Södrén var mittsexa och ledargestalt i Skuru IK, spelade fyra SM-finaler fram till förra våren. Klubbytet till Bysåsen, Trondheim och Norge blev inte det karriärsteg 25-åringen tänkt sig.

Mitt under förra säsongen anförde klubben ekonomiska skäl för att skilja sig från flera spelare i truppen. Bland annat linjespelaren som gjorde sitt första år utomlands.

Södrén kom hem klubblös, med erfarenheter hon inte önskat sig.

– Att man till stor del bara är ett köttstycke. Visst, man är en spelare men man blir också ganska bortglömd som person. Alla har ju egna liv att ansvara för och man är beroende av att ha en inkomst. Där tror jag att klubbarna behöver vara betydligt mer öppna med hur läget är och vad vi tillsammans kan göra för att det ska bli bra, säger hon till Norrtelje Tidning.

I en lång intervju med tidningen konstaterar Södrén, med fyra landskamper på meritlistan, att hon kunnat falla tillbaka på sin utbildning och har återvänt i tjänst som idrottslärare i Stockholm under våren.

Samtidigt som hon ifrågasatt sitt idrottsliv och avfärdat alla klubbar som tagit kontakt.

– Det är som sagt jättefina klubbar som har hört av sig och det är inte det. Det är mer att jag känner och funderar på vad jag mer kan uppnå som handbollsspelare. Jag har spelat europacupspel, jag har spelat SM-finaler och jag har gjort några landskamper. Jag tror inte att jag kan uppleva mer saker än vad jag har gjort, så känns det i alla fall just nu.

– Det är svårt, för man måste verkligen ha motivationen för att kunna lägga ner det jobb som krävs. Och det har varit väldigt stökigt på sistone, vilket resulterade i den här pausen jag har haft under våren, fortsätter Södrén till Norrtelje Tidning.

Länk: Efter avbrutna utlandsäventyret – ingen handboll för Södrén framöver: ”Motivationen inte på topp”