Luc Abalos norska säsong blir ett halvår i Elverum

Luc Abalo, Frankrike. Arkivbild. Foto: St Pillaud

Elverums stjärnvärvning Luc Abalo missar säsongsupptakten och tre-fyra seriematcher i sin nya klubb. I gengäld kan Champions League-laget bruka skatteregler som överhuvudtaget gör övergången möjlig, skriver TV2.

Sommarens stora transfernedslag inträffade redan i slutet av maj. Abalo gjorde klart sina avsikter att byta PSG mot Elverum och förlängde karriären mot ett framflyttat OS.

Kontraktet gäller ett år, men 35-åringen uppfyller bara sin kantspringarplikter hälften av tiden. Allt enligt planen och reglerna om artistskatt som sparar stora pengar för Elverum.

– Det var det enda sättet vi hade råd med honom. Den exakta summan vi sparar är jag inte säker på, vi funderade aldrig över några andra lösningar, säger klubb-VD:n Mads Fredriksen till TV2.

Enligt TV2:s uppgifter får Abalo en halv miljon norska kronor netto för tiden i Elverum, därtill fri bil och bostad.

Upplägget enligt skattereglerna gör att fransmannen anländer i mitten av september och kan vara med om eventuellt avgörande matcher under våren.

För Elverum räcker det med att betala 15 procent skatt på lönekostnaden, jämfört med 40-45 procent om Abalo uppehållit sig i Norge längre än 183 dagar.

Avtalet påverkar också möjligheterna för Christopher Hedberg, klubbens svenska nyförvärv på högerkanten.

– Jag kan inte säga något med säkerhet, men tanken är att de ska spela 50/50 på grund av det täta matchprogrammet i Norge och Europa, säger Fredriksen till TV2.

Länk: Slik fikk de råd til stjernespilleren