Tyskland vann öppningsmatchen i Polis-EM

Polis-EM spelas i år i Göppingen. Foto: Jonas Ljungdahl, Bildbyrån

Lyft på hatten, eller kravallhjälmen, för Tysklands damer i Polis-EM. Hemmanationen vann öppningsmatchen mot förra turneringens silvermedaljörer Frankrike med 25-19. Turneringen som är för övrigt precis som det låter – ett handbolls-EM för poliser. 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Det här är det femte mästerskapet i ordningen på damsidan i Polis-EM. Herrarna har hunnit spelat hela 15 stycken. Turneringen hålls i år i tyska Göppingen och inleddes alltså med hemmavinst. Tyskarna vann mot Frankrike med 25-19, rapporterar USPE på sin hemsida. 

Bäste målskytt för hemmalaget var högerkanten Verena Breidert med fem brickor, eller mål. Inte så konstigt kanske, hon har varit tyskarnas bäste målskytt sedan tio år tillbaka i turneringen.
Inte så konstigt det heller kanske, Breidert spelar till vardags i 2.Bundesliga-laget TG Nürtingen och vann hela seriens skytteliga förra säsongen.

I Grupp A:s andra match vann Österrike mot Nederländerna med 30-22 där Sabina Hödl gjorde nio mål för sitt Österrike.

I Grupp B vann förra turneringens guldmedaljörer Norge mot Danmark med 28-15. Deär blev Kristin Aune bäste målskytt med sina åtta mål. Och i den sista matchen vann Ungern stort mot Schweiz med 36-21 där Rahel Leuppi (Schweiz) och Dalma Juhasz (Ungern) blev målbäst på sju fullträffar.

Turneringen håller på mellan 13-18 mars. Spelschemat finns här

LÄNK: Mer info om turneringen och resultat på USPE:s hemsida

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here