TV-Söndag: EM-final och Svenska cupen

Danska laget efter vinsten mot Norge I huvudrundan. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Damernas EM ska avgöras med en skandinavisk finalduell mellan Norge och Danmark. I Sverige spelas tre matcher i Damallsvenskan och två matcher i herrarnas Svenska cup. 

Norge och Danmark i EM-final och Montenegro mot Frankrike i bronsmatchen. Favoriter? Det får norskorna och fransoserna ses som, även om det känns som det kan slå lite åt båda håll.

I Sverige spelas matcher över nästan hela landet. I Damallsvenskan ställs topplagen Aranäs och Boden mot Kroppskultur respektive Tyresö. Matchen mellan Kroppskultur och Aranäs har alla möjligheter att bli en spännande och välspelad match. Lagen ligger femma och tvåa i tabellen och har möjligheter att klättra ytterligare. Dessutom spelar Eskilstuna Guif mot Eslöv på hemmaplan.

Ystads IF säkrade en semifinalplats i ATG Svenska cupen igår. Idag är det dags för ytterligare två platser att utses. HK Malmö ställs mot Alingsås, där det sistnämnda laget har det bästa utgångsläget efter den första kvartsfinalen (35-32). Dessutom spelar IFK Skövde mot segermaskinen IFK Kristianstad. Det första mötet slutade 40-33 till de orangekläddas fördel.

EM:
17:45 Montenegro – Frankrike
20:30 Danmark – Norge
Damallsvenskan:
15:00 Boden – Tyresö
15:30 Eskilstuna Guif – Eslöv
17:30 Kroppskultur – Aranäs
ATG Svenska cupen herrar:
15:30 HK Malmö – Alingsås
16:00 IFK Skövde – IFK Kristianstad
Starligue (Frankrike):
15:00 St. Raphael – Toulouse
Bundesliga:
14:00 MT Melsungen – Flensburg
16:00 Fuchse Berlin – Lemgo
18:00 Stuttgart – Leipzig
Liga Asobal (Spanien):
12:30 Puente Genil – Cuenca
17:00 Morrazo Cangas – Ademar
18:30 Quanti Guadalajara – La Rioja
Herre Håndbold Ligaen (Danmark):
14:00 Lemvig – Midtjylland
15:00 Skjren – GOG