Trefilov tillbaka i tränartröjan – med en utskällning

Evgeniy Trefilov, Ryssland Foto: Ludvig Thunman, Bildbyrån

Evgenij Trefilov tvingades i februari till en hjärtoperation och har sedan dess varit borta från handbollen. Igår var legenden tillbaka på träning med sitt Kuban, och i en intervju med det ryska handbollsförbundet berättar han om sina tankar.

63-årige Trefilov har tvingats stå vid sidan för att återigen bli fit for fight. Igår var han för första gången tillbaka i träningsoverallen, och efter en timmes träning pratade han med Artiom Lisovskij på det ryska handbollsförbundets hemsida. Av svaren, och en liten videosnutt från Kubans träning att döma är det samme gamle Trefilov som nu så sakteliga gör comeback.

– Välkommen tillbaka till handbollsplanen. Hur känns det såhär efter träningen?
– Jag har jobbat som tränare i 30 år, tror du verkligen att det här är så stora känslor för mig? Jag har varit borta i 2,5 månad, det är ganska länge och jag återvänder gradvis. Nu får jag bara leda i 90 minuter, resten sköter mina assistenter.

– Det viktigaste av allt, hur är det med er hälsa?
– Det är för tidigt att säga att jag har återhämtat mig helt. Efter en timmes jobb med laget känner jag mig trött. Men jag hoppas att återhämtningen ska gå fort.

View this post on Instagram

Евгений Трефилов вернулся! Главный тренер «Кубани» провёл первую после операции на сердце тренировку. Команда Евгения Васильевича сейчас готовится к серии за бронзовые медали чемпионата России. И кажется, тренер работает без поблажек как к себе, так и к подопечным. | С возвращением, Евгений Васильевич!🎉 | Подробности читайте на rushandball.ru | 🎥 @whckuban #handballRussia #Кубань #teamRussia #ЕвгенийТрефилов

A post shared by Федерация гандбола России (@rushandball) on

– Kuban slåss ju om medalj den här säsongen.
– Vänta, vänta. Du pratar om det som om det vore en extraordinär framgång. Kuban borde kämpa för silvret, inte för bronset. I första matchen mot Lada spelade vi utmärkt, men sen? Vi spelade illa och gav bort matcherna. Nåja, låt oss nu inte bli utan medalj.

– Mot Zvezda, kommer ni att vara på bänken?
– Det skulle jag vilja, men allt hänger inte på mig. Vi har ju fortfarande männen i de vita rockarna att ta hänsyn till.

– Landslaget ska ju samlas den 23 maj, kommer ni att vara där?
– Jag planerar att vara där, jag har så klart saknat det.

– Vi önskar dig en snabb återhämtning och väntar på att få se dig tillbaka i det ryska landslaget.
– 
Tack så mycket. Jag vill också tacka alla fans och andra som bryr sig om mig. Jag har fått höra så många snälla ord. Det ger mig styrka. Jag vill återhämta mig till fullo och återvända till arbetet. Och i framtiden även kliva uppåt på prispallen.

Kuban kommer spela om bronset mot Zvezda. Den första matchen spelas 16 maj i Zvenigorod, och sedan tar Kuban emot hemma i Krasnodar 19 maj. Det återstår att se om Trefilov är på bänken då. Hela intervjun finns på Rysslands handbollsförbunds hemsida.