Spartak Moskva toppar ligan – nu låter man tränaren gå

Vasiliy Filippov, Spartak Moskva Bild: Spartak Moskva

Spartak Moskva har gjort en stark säsong, och med två matcher kvar av grundserien toppar man tabellen. Idag meddelade klubben via sin officiella hemsida att man låter huvudtränaren Vasilij Filippov gå. 

I den ryska superligan brukar det vara Vladimir Maksimovs lila björnar från Chekhov, Chekhovskie Medvedi som tar täten, men i år är det Spartak Moskva som har toppat tabellen. Med två matcher kvar av grundserien förbereder man sig på slutspel.

Mitt i detta låter klubben meddela att man tillsammans med huvudtränaren Vasilij Filippov har kommit överens om att avsluta dennes kontrakt med klubben. Ny huvudtränare blir målvaktstränaren för Spartak och det ryska landslaget Igor Levsjin.

Klubben ger ingen anledning till varför man har fattat detta beslut, men de förvånade fansen i instagram-kommentarerna spekulerar i om det är Filippovs oförmåga att leda de rödvita till seger mot största rivalerna Chekhovskie Medvedi. På 9 möten fördelade över ett drygt år har Spartak inte vunnit en enda gång.

Filippov, som var en rutinerad landslagsspelare, tog över Spartak 2017 som sitt första tränarjobb. Under förra säsongen tog klubben silver i ligan och ryska cupen. I år fick man återigen nöja sig med silverpeng i cupen. Vinnarna? Ja, ni gissade det, Chekhovskie Medvedi.

Levsjins första svängom i hetluften blir den 17 april då Spartak tar sin an Dinamo Viktor från Stavropol. Viktor är en klubb som inledde säsongen med att göra det som Spartak ännu inte klarat, att besegra Vladimir Maksimov. Hur Levsjin och gänget tar sig an den uppgiften återstår att se.