Jacobsens nya klubb officiellt presenterad – ”Ska vinna Champions League om 3 år”

Sabina Jacobsen. Foto (arkiv): Carl Sandin/Bildbyrån.

Att CSKA Moskva skulle återuppstå har under våren kommit att bli en typiskt rysk hemlighet som alla känner till. Under onsdagen presenterades klubben till sist officiellt av det ryska handbollsförbundet, och man siktar högt. 

Redan i maj började Handbollskanalen misstänka att Sabina Jacobsen var på väg till CSKA Moskva. Efter onsdagens presskonferens dök den svenske landslagsstjärnans namn mycket riktigt upp i CSKAs namnlista. Som icke-ryskt sällskap får Jacobsen med sig Chana Masson från Storhamar och Sara Ristovska från RK Krim. Och så sin gamla tränare Jan Leslie som kommer vara klubbens coach.

Under presskonferensen närvarade förbundets ordförande Sergej Sjisjkarjov, Jan Leslie och det ryska landslagets kapten Darja Dmitrieva. Dmitrieva fick just innan presskonferensen veta att hon kommer få dra på sig bindeln även i sin nya klubb. Såhär sammanfattade hon sina tankar:

– Jag tror att vi har chans att ta medalj redan första säsongen. Vi spelare känner varandra, men det tar alltid lite tid att finputsa samarbetet.

Dmitrieva uppvaktades inför säsongen även av mästarna Rostov-Don, men valet föll alltså istället på hårt satsande CSKA Moskva. Sjisjkarjov som varit inblandad i skapandeprocessen berättade senare för handballfast.com om klubbens ambitioner:

– Det är pallplats första året, ligaseger år 2 och seger i Champions League under det tredje året. Det kan uppstå avundsjuka på en ny klubb som denna, men som vi såg med Spartak i herrarnas liga så innebar det ett lyft för handbollen. Konkurrens är bra för alla, jag ser det som någonting helt positivt.

Hur utvecklingen kommer att fortsätta lär visa sig, men det är tydligt att klubben satsar på att utmana Rostov-Don och förekomma en sådan situation som uppstod på herrsidan där Chekhovskie Medvedi har vunnit ligan 18 säsonger i rad.

Jacobsen får ta sina första löpsteg på ryskt handbollsgolv den 15 juli när CSKA har sin första gemensamma träning. Handbollskanalen kommer fortsätta blicka österut.

CSKA Moskva

Tränare
Jan Leslie
Målvakter
Polina Kaplina
Jelena Utkina
Chana Masson
V6
Polina Gorshkova
Julia Markova
V9
Polina Vedekhina
Olga Gorshenina
Viktoria Zhilinskayte
M6
Valentina Goncharova
Yana Zhilinskayte
Jelena Portiagina
Ksenia Truchina
M9
Darja Dmitrieva
Natalja Chigirinova
Lada Samoylenko
H6
Anna Bogdasheva
Jekaterina Lubyanaya
Sara Ristovska
H9
Sabina Jacobsen
Jekaterina Bobina

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here