Sabina Jacobsen tillbaka i CSKA – ”Obeskrivligt skönt”

Sabina Jacobsen, CSKA Moskva Foto: CSKA Moskva

Sabina Jacobsen åkte tidigare under säsongen på en knäskada, men inför onsdagens match mot Astrakhanochka var hon fit for fight. I en intervju på CSKA Moskvas hemsida berättar hon om sina känslor.

Det var under landslagssamlingen i september som landslagskaptenen Jacobsen ådrog sig en knäskada. Skadan gjorde att hon tvingades avstå från spel i vinterns VM-turnering. Men vi som följde VM vet att hon dök upp i rutan i alla fall, som expert.

Sedan dess har Sabbe ägnat sig åt rehab men nu verkar hon vara återställd. Hon berättar för klubben:

– Just nu mår jag bra och det känns jättebra. Jag kan inte med ord beskriva hur skönt det känns att inte längre behöva oroa sig över smärta i knät. Det är länge sedan jag spelade min senaste match så jag är väldigt glad att vara tillbaka och kunna träna för fullt igen.

Återkomsten blev mot Astrakhanochka, ett lag som ligger där och naggar i hasorna på CSKA Moskva. På frågan om sina förväntningar inför matchen svarade Sabina:

– Huvuduppgiften är att vinna matchen. Det är inte viktigt hur det går för mig personligen. Samtidigt har jag blivit mycket modigare på träningarna, och jag vill ta med mig den känslan in i matcherna. Jag kommer behöva kämpa, vara redo att hjälpa mina lagkamrater i försvaret och ta rätt beslut. I slutändan så är det inte mina knän som kommer avgöra hur det går, utan min hjärna.

Mötet med Astrakhanochka blev ingen mjukstart direkt för Sabina Jacobsen. Hon fick 17 minuter på banan i en match som slutade 29-27 till hemmalaget Astrakhanochka. Matchens bästa målskytt var värdinnornas Yekaterina Zelenkova som satte 11 bollar. CSKAs nyförvärv Antonina Skorobogatchenko, som också hon har haft knäproblem, debuterade och gjorde 5 mål.

CSKA Moskva och Sabina får åka hem och ladda batterierna, tisdag den 11:e februari tar man sig an AGU Maykop, bättre lycka då.

Astrakhanochka – CSKA Moskva 29-27