Robert Weber fortsätter till Bärnbach/Köflach

Robert Weber. Foto: Werner Scholz/Imago/Bildbyrån.

Österrikiska HSG XeNTiS Bärnbach/Köflach gör sällan värvningar som ger eko internationellt. Klubbens nya högersexa är undantaget, Robert Weber är tillbaka i hemlandet efter sin oerhörda karriär som målspruta, framförallt i Bundesliga.

Bärnbach/Köflach gick ut med tillskottet i ett pressmeddelande under onsdagkvällen. Weber med över 2 500 mål i världens tuffaste liga på meritlistan var dittills klubblös under 2023/24.

Den garvade kantspelaren lockades av Bärnbach/Köflachs förslag och har till att börja med inlett träningen med sina nya lagkamrater.

– Jag är otroligt glad och glad över att få spela för denna österrikiska traditionsklubb. Jag behövde inte tänka mig om för att välja HSG XeNTiS. Klubbens mål är även mina mål, vi vill åtminstone nå en åttonde plats och ta oss till kvartsfinal, säger han i pressutskicket.

Weber är också en gigant i Österrikes landslag med 940 fullträffar sedan 2004. Förra säsongen satte 37-åringen igång i Olympiakos men avslutade i Füchse Berlin med titeln i European League.

– Att Robert ansluter är ett självklart mervärde för handbolls-Österrike och den österrikiska mästerskapsligan.

– Våra unga spelare kan bara lära sig av en sådan person och exceptionell atlet, säger klubbpresidenten Otto Kresch i klubbens pressmeddelande.