Nätkänning för Lagerquist när Rostov-Don spelade bort CSKA

Anna Lagerquist, Rostov-Don Foto: Rostov-Don

I onsdags avgjordes damernas Supercup, icke att förväxla med den Ryska Cupen, i Ryssland. Precis som för två veckor sedan var det Rostov-Don mot CSKA Moskva, och precis som då avgick Rostov-Don med segern.

I Cupen inledde CSKA starkt och gick till pausvila med ledning. I onsdagens retur satte Rostov full fart från första början och CSKA fick kämpa för att hänga med i svängarna. Halvvägs genom första halvleken var ställningen 7-7, men då lade Rostov-Don i en högre växel både framåt och bakåt.

I pausen satt Rostov-Don på en 7-målsledning i 16-9, och även om CSKA emellanåt kröp närmre var det samma avstånd när matchen blåstes av, 27-20. Victoriya Kalinina i Rostov-buren hade en fin dag på jobbet och sprattlade ihop till 45% i räddningar, och allas vår Anna Lagerquist fick noteras i protokollet för första gången denna säsong.

Ständigt kontringssugna Yulia Managarova sprang in 6 bollar, men matchens bästa målskytt har ni nog redan gissat, just det, Vyakhireva. ”Sparven från Rostov” var matchens målgörare med sina 7 mål men fick stappla av i slutsekunderna efter att ha landat illa.

Efter matchen passade Rostov-Don på att hylla två legender, Maya Petrova och Regina Kalinichenko Shimkute, genom att hissa upp deras tröjor i taket på Rostov-on-Don Palace of Sports.

Fin start på säsongen för Anna Lagerquist såhär långt med två lyfta troféer. Sabina Jacobsen var inte med i CSKAs uttagning.