Mikkel Hansen tar Sander Sagosen under sina vingar

Mikkel Hansen, Paris-Saint Germain Handball. Foto: Ingrid Anderson-Jensen, www.nordlyset-fotografie.com

Kommande säsong spelar supertalangen Sander Sagosen i storlaget PSG. Ett stort steg för den snart 22-åriga norrmannen. Han kan dock räkna med en hjälpande hand från sin danska lagkamrat Mikkel Hansen.
– Jag ska göra allt jag kan för att hjälpa honom komma tillrätta, säger Mikkel Hansen till danska TV2Sport

Kommande säsong kommer två av Nordens, och världens, absolut bästa handbollsspelare att konkurrera om speltid i PSG. Trots den interna konkurrensens kan Sagosen räkna med en hjälpande hand ifrån sin danska lagkamrat.
– Jag kommer att göra allt jag kan för att hjälpa till med att integrera Sagosen i vårt sätt att spela samt kulturen vi har hos oss. Inget snack om saken. Visst, på ett sätt är vi konkurrenter men vi är här för att vinna och det gör man inte ensam, säger Mikkel Hansen till danska TV2Sport.

Trots att Sagosens ankomst kan innebära mindre speltid för Hansen då de båda spelar på samma position ser dansken endast positivt på värvningen.
– Man måste förstå att vi spelar extremt många matcher, vi spelar nästan var tredje dag. Därför har vi användning för alla. Och Sander är en riktigt duktig spelare, men han är ung och behöver vänja sig vid hur vi spelar, säger Mikkel Hansen.

Redan den 25 augusti får Sagosen chansen att möta sitt gamla lag då PSG och Ålborg möts i en träningsmatch.