Medvedi drog längsta stråt om andraplatsen

Denis Vasiljev, Chekhovskie Medvedi Foto: Universitet Sankt Petersburg

Dan före dopparedan 2018 spelade Chekhovskie Medvedi och Universitet Sankt Petersburg oavgjort (25-25) i Sankt Petersburg. I helgen var det dags för returmöte i Moskva, och då visade sig Maksimovs björnar vara snäppet starkare. 

De båda lagen har haft uppehåll sedan julhelgen. Medvedi spelade sin sista match i det oavgjorda mötet med Sankt Petersburg, medan Petersburgarna fick avsluta 2018 med en tung bortaförlust mot SKIF Krasnodar (24-21).

När handbollen drog igång för 2019 var det dags för returmöte de båda toppkandidaterna emellan, denna gång i Olimpijskij Sports Palace i Chekhov, Moskva. Och det var hemmalaget som kopplade greppet redan från början. Dmitrij Pavlenko i Medvedi-målet spelade, som vanligt, starkt och i halvtid hade Vladimir Maksimov 17:11 att luta sig tillbaka mot.

I andra halvlek fortsatte Medvedi med 9-metersmissiler från Sergej Kosorotov och sönderslitande kontringar av Aleksandr Kotov. Medvedi kämpade till sig en 10-målsledning innan slutresultatet 31-26 kunde fastställas. Matchens bästa målskytt blev Kosorotov med 7 mål.

I den ryska Superligan har Spartak Moskva en ganska bekväm 7-poängsledning. Toppskiktet strax under förstaplatsen är dock mycket jämnt, med 5 lag inom ett 3-poängsspann.

Innan lördagens match i Chekhov, Moskva, var det Sankt Petersburg på andraplats och Medvedi på tredjeplats. I och med segern gled nu Chekhovskie Medvedi upp på silverplats och fortsätter jaga Spartak.

Superligan fortsätter redan med ikväll matcher för de 3 topplagen:
Sungul Snezjinsk – Spartak Moskva
SGAU Saratov – Universitet Sankt Petersburg
Chekhovskie Medvedi – Dinamo Viktor

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here