Köpenhamn och Odense kryssade i Champions League

Linn Blohm. Foto: Dan Eugen Nielsen/København Håndbold

Det bjöds på danskt stormöte i gårdagens enda Champions League-match. Svensklaget Köpenhamn tog emot seriesuveränerna Odense i en match som slutade 24-24. Krysset gör att Köpenhamn behåller den sista slutspelsplatsen framför Odense.

I danska ligan är Odense omutbara. 19 matcher har slutat i 19 vinster och laget leder serien med sju poäng före Nyköbing. Nyköbing är faktiskt det enda danska laget som vunnit över Odense i år, i cupfinalen med 28-26. Och igår kom andra poängtappet mot danskt motstånd.

För i Champions League har det inte heller gått spikrakt för Odense. Laget har bara vunnit en match i huvudrundan och ligger på femteplats i grupp 1, bakom Köpenhamn på sista slutspelsplatsen. Och igår kom man inte närmre svensklaget.

Blohm, Blomstrand och Alms Köpenhamn tog, efter en svag start, kontroll över matchen i första halvlek. Hanna Blomstrand var instrumental för hemmalaget som ryckte åt sig en fyramålsledning med 11-7.

Odense hämtade sen igen underläget ganska snart i andra halvlek till 15-15. Därefter stod matchen och vägde och det blev blågul stämpel på avgörandet.

Jenny Alm vispade in 24-23 för hemmalaget men gästernas Freja Kyndboel kvitterade med 30 sekunder kvar. Köpenhamn fick så läget att avgöra matchen och Jenny Alm försökte igen i sista anfallet men missade.

Matchen slutade 24-24 efter totalt åtta svenskmål – Blohm 2, Blomstrand 3 och Alm 3. Den delade poängen gör att Köpenhamn håller Odense bakom sig på målskillnad i grupp 1. I nästa omgång åker Köpenhamn till Metz för att möta de franska gruppledarna. Odense tar emot grupptvåan Rostov-Don.

Matchprotokoll >>

Tabellen >>