Leynaud förlänger med Györ – som också vill ha Nze Minko

Frankrikes stjärnmålvakt Amandine Leynaud förlänger sitt kontrakt med ungerska Györ, rapporterar franska L’equipe. Det nya kontraktet sträcker sig till sommaren 2020. Samtidigt är de regerande Champions League-mästarna intresserade av franska EM-kometen Estelle Nze Minko.

32-åriga Amandine Leynaud följer den anrika målvaktstraditionen att bli bättre med åren. 2018 blev hon utsedd till Final 4:s bästa målvakt i Champions League och uttagen till All Star-laget i EM på hemmaplan senast – ett EM som Frankrike vann.

Prestationerna har inte gått Györ förbi som redan nu passar på att säkra upp fransyskans tjänster, som de värvade från Vardar tidigare i år.

Och Leynaud verkar trivas i Ungern med de dubbla regerande CL-mästarna som hon inför övergången kallade ”den bästa klubben i handbollens historia”. För trots anbud, enligt L’equipe, från franska toppklubbar så väljer alltså målvaktsesset att stanna till 2020.

Men Györ vill inte nöja sig med de franska inslagen där. Succéspelaren från EM, Estelle Nze Minko – niometersspelaren med fotarbete som ett trumsolo, är också av intresse för Györ, enligt L’equipe.

Den franska nian skulle i så fall ersätta den nederländska stjärnan Nycke Groot som verkar velande angående sin framtid i klubben. Även CSM Bukarest ska vara intresserade av 27-årige Nze Minko som för tillfället spelar för Sävehofs EHF-motståndare i ungerska Siofok.