Två stjärnspelare klara för Györi

Under måndagen presenterade Györi Veronica Kristiansen som ett nyförvärv till nästa säsong. Nu presenterar den ungerska storklubben ytterligare två nyförvärv: stjärnorna Amandine Leynaud (Vardar) och Kari Brattset (Vipers Kristiansand).

Györi fortsätter att satsa rejält för att försvara sin plats som ett av världens bästa lag. Veronica Kristiansen är ett riktigt bra nyförvärv och landslagskamraten Kari Brattset var en av VM:s allra bästa försvarsspelare.

– Det är en dröm som blir verklighet att komma till ett lag på toppnivå. Självklart hoppas jag att vi vinner mästerskap och jag hoppas kunna bidra till lagets framgångar, säger Brattset till klubbens hemsida. 

Men Brattset är alltså inte ensam om att göra flytten. Efter att Vardar bestämde sig för att släppa alla stjärnor inför nästa säsong, allt för att satsa på egna talanger, har nu Amandine Leynaud bestämt sig för att flytta till Györi. Den franska landslagsmålvakten har ryktats till Györi under en längre tid, men nu är det alltså klart.

– Det är den bästa klubben i handbollens historia och alla handbollsspelare vill spela med lagkamrater på den här nivån. Jag är otroligt glad över att komma till Györi, säger Leynaud.

Utöver de nya spelarna har Györi förlängt kontraktet med tre ungerska spelare. Vänsternian Zsuzsanna Tomori, vänstersexan Szidónia Puhalák och målvakten Éva Kiss stannar alla i klubben.

Amandine Leynaud har skrivit på ett ettårskontrakt medan Kari Brattset spelar i Györi under de två kommande säsongerna.