Klubben ville ha Per Johansson – fick 70-talslegend: ”Presidenten ringde några gånger”

Per Johansson. Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström

Per Johansson är ett hett villebråd runt Balkan för tillfället. Senast i raden potentiella arbetsgivare var rumänska damlaget Corona Brasov – som fick nej av svensken. 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Efter att ha tagit CSM Bukarest till Final Four förra året och sedan hämta hem Montenegros bästa VM-placering någonsin i december är Per Johansson ett aktat namn i Östeuropa. Hemma i Sverige har det gått knackigare för han och hans Boden, men även där har formkurvan börjat vända uppåt. Nu satsar både han och Boden på slutspel – så att flytta ner till Rumänien var inte aktuellt.

— Jag känner lojalitet till Boden och vill inte lämna. De har varit väldigt sjyssta mot mig. dels att jag fick åka iväg med Montenegro till VM, säger Per Johansson till Handbollskanalen.

— Det hade känts väldigt konstigt att lämna för något annat klubblag. Corona ville att jag skulle komma ner direkt och köra på några månader, som i CSM Bukarest.

Till skillnad från CSM är inte Corona ett etablerat topplag. För närvarande huserar de på sjundeplats i tabellen – exakt i mitten. CSM leder ligan överlägset med 15 vinster på 15 matcher. Det som dock hade varit mer likt uppdraget i CSM är lönekuvertet.

Hur bra betalt är det därnere?

— För att citera min andretränare Adrian Vasile som är rumän: ”When it comes to sports, money is no problem in Romania.”

— Så det var ett smickrande erbjudande. Presidenten ringde till och med här några gånger för tre, fyra veckor sedan men som sagt – det passade inte nu.

Det passade istället för den rumänske forne storspelaren Gabriel Kicsid som tar över som tränare för Corona. Kicsid hade sin storhetstid som spelare på 70-talet då han vann två VM-guld och en silver- och bronspeng i OS med Rumänien.

Per Johansson får istället fokusera sina tankar på Montenegro där han redan börjat arbeta vid sidan av Boden. Och så ligger förstås fokus på att baxa upp Boden på slutspelsplats. Och att slå ut Gran Canaria ur Challenge Cup på söndag kl 14:00. Svenskorna förlorade första mötet med 26-31, vilket ger ett knivigt returläge.

Laget är redan på plats i soliga Spanien medan coach Johansson flyger ner i helgen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here