EXTRA: Vardar släpper alla stjärnor – satsar på Flickor 2002

Jovanka Radicevic. Foto: HC Vardar

Den makedonska storklubben Vardar tar ett omtag kring damlaget och släpper alla sina internationella stjärnor. Klubben kommer nu istället satsa på sina unga makedonska talanger.

Poff! Så snabbt kan ett världslag försvinna. Idag bekräftade ZRK Vardar att damlaget, som förra våren tog silver i Champions League, kommer släppa alla stjärnor och skala ner verksamheten ordentligt.

I helgen spelas ett härligt laddat Balkanderby mot Budocnost och på torsdagens presskonferens berättade Gordana Naceva om framtiden.

– Det första jag vill säga är att klubben fortfarande fokuserar på huvudmålet – att vinna trofén i Champions League. Det är det viktigaste för oss och det är fortfarande målet i år, säger hon enligt Ekipa.mk.

– Klubben kommer att spela med spelare från den egna fabriken, unga handbollsspelare från Vardars skolor. Vi planerar att arbeta med dem på längre sikt för att uppnå en ambition att de i framtiden kommer bli en del av det makedonska landslaget för EM 2022.

Nu ska klubben alltså satsa på sina ungdomar i åldersklasserna 2002 och 2004. Makedonien har tillsammans med Slovenien och Montenegro sökt damernas EM 2022 och står som enda kandidat. Nu ska det alltså satsas ordentligt på en ny generation spelare som ska lyfta makedonsk damhandboll till nya höjder.

Det är ett stjärnspäckat lag som nu splittras och världsspelare som står till förfogande. Här är truppen:

Målvakter
Amandine Leynaud – ryktas till Györ
Jovana Micevska
Inna Suslina

V6
Jovana Sazdovska
Polina Kuznetsova

M6
Andrea Čanađija
Dragana Cvijić – ryktas till Györ eller CSM Bukarest
Marija Petrović

H6
Jovanka Radičević
Sara Ristovska

V9
Mirjeta Bajramoska
Andrea Penezić – slutar
Teodora Keramičieva
Leonida Gičevska

M9
Tatiana Khmyrova
Andrea Lekić

H9
Andrea Klikovac
Barbara Lazović
Alexandra Lacrabère – klar för Fleury Loiret