KLART: René Toft Hansen skriver på för Benfica

Rene Toft Hansen. Foto (arkiv): Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Danmarks rutinerade linjestjärna René Toft Hansen flyttar från Veszprem till Benfica nästa säsong, det rapporterar den portugisiska klubben i ett pressmeddelande. Kontraktet är skrivet på två år.

Redan i februari skrev Handbollskanalen om ryktet att den danska 34-åringen hade intresse på sig från den portugisiska huvudstadsklubben Sport Lisboa e Benfica. Och nu meddelar klubben alltså att övergången är i hamn.

Att få över den tungt meriterade dansken är en riktigt profilvärvning för Benfica och den portugisiska ligan, som är på uppgång med fina resultat från både Sporting Lissabon och Porto ute i Europa.

Benfica är något efter de två nämna lagen och ligger för närvarande trea i ligan, bakom ledande Porto, med Magnus Andersson vid rodret, och tvåan Sporting.

I Benfica finns redan ett halsband av utländska stjärnor som Alix Nyokas, Stefan Terzic och Boris Ristovski. Och nu också René Toft Hansen – som har vunnit EM, VM, OS, tyska ligan med Kiel, danska ligan med Kolding och Köpenhamn och ett gäng inhemska cuper.

– Jag visste inte mycket om Benfica, men efter att ha pratat med Carlos Resende (huvudtränare) och att ha besökt klubben så fick jag en fantastisk bild. Klubben verkar väldigt professionell med utmärkta faciliteter och allt en spelare behöver för att nå fina resultat. Den portugisiska handbollen är i jättebra utveckling och jag är exalterad över att bli del av det, säger Toft Hansen i klubbens pressmeddelande.