Bundsen hjälte när Köpenhamn vände viktiga matchen

Johanna Bundsen. Foto: København Håndbold A/S

Köpenhamn såg ut att gå mot en tung, tung förlust i danska slutspelet. Men en storartad andra halvlek av storstadslaget och deras svenske målvakt Johanna Bundsen såg till att räcka till vinst borta mot Holstebro med 26-22 (13-17). 

Inför matchen hade de fyra lagen i Slutspelsgrupp 1 spelat tre matcher var. Högst upp låg Odense med åtta poäng, Köpenhamn tvåa med fem, Nyköbing trea på två poäng och Holstebro sist på noll.

Så det var en skön vinst för Köpenhamn, där en förlust hade kunnat flytta Nyköbing flåsandes nära i nacken annars. Och det verkade inte bättre för huvudstadslaget i första halvlek.

Holstebro hade kommandot om matchen och gick upp med ledning 17-13 i halvtid. Men efter halvtid började Johanna Bundsen och det köpenhamnska försvaret att täppa till luckorna.

Vår svenska landslagskeeper gjorde åtta räddningar i andra halvlek och släppte bara förbi sig fem mål. Då är det lätt att vinna handbollsmatcher. Och det gjorde Köpenhamn. Framåt var det Mai Kragballe och Anne De La Cour som stod för de flesta målen – där det gick lite trögare för svenskorna Alm, Blomstrand och Wall. Alm var den enda som lyckades måla, två stycken dessutom.

Men vad gjorde det för svenskorna egentligen när Köpenhamn kunde vända och vinna med 26-22. Om nu Odense gör sitt jobb mot Nyköbing så räcker det alltså för Köpenhamn att vinna den andra matchen mot Holstebro för att gå vidare till semifinal.