Klart: Kent Robin Tönnesen gör den förbjudna flytten

Telekom Veszprém Tönnesen Kent Robin, Mahe Kentin deppar under handbollsmatchen i Champions League mellan Kristianstad och Telekom Veszprém den 10 november 2018 i Helsingborg. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Norska högernian och förre Sävehof-spelaren Kent Robin Tönnesen gör den förbjudna flytten i Ungern då 29-åringen lämnar Telekom Veszprem för MOL Pick Szeged, det rapporterar Pick Szeged på sin hemsida.

Kent Robin Tönnesen har spelat fyra år för Telekom Veszprem i toppen av den ungerska ligan. I sommar går hans kontrakt ut och det är redan nu klart med högernians nästa klubb – som blir Veszprems värsta rivaler i Pick Szeged.

Veszprem har vunnit den ungerska ligan 26 gånger, varav man gjort det 17 gånger på 2000-talet. De enda som har stört Veszprems dynasti är Dunaferr, som vann 99/00, och Pick Szeged som har två titlar de senaste två decennierna – 06/07 och 17/18. Nu hoppas Pick Szeged att värvningen från sina ärkefiender kan ge en fördel i kommande titelrace.

– Från sommaren kommer norska landslagsspelare Kent Robin Tönnesen att förstärka laget. Vi har skrivit på ett kontrakt med högerskytten till 30 juni 2023. Med VM-silver har spelaren massor av erfarenhet och jag är säker på att han kommer att bidra till att vårt lag blir väldigt starkt nästa år, säger klubbens ordförande Kiss Bence på hemsidan.

Kent Robin Tönnesen är född i Partille och har en svensk pappa men familjen flyttade från staden när Kent Robin var ett år. Idag är han 29 år och har gjort över 100 landskamper för Norge och spelade fyra säsonger i Tyskland för Wetzlar och Fuchse Berlin. Karriären startade i Fjellhammer i Norge och fortsatte sen till Haslum innan det blev Sverige och en återkomst till Partille med Sävehof säsongen 2012/13.