Felicia Johansen gör comeback – i IFK Kristianstad

Höörs dåvarande målvakt Felicia Johansen under träningsmatchen i handboll mellan Höörs HK H65 och Svenska U19-landslaget den 22 mars 2019 i Höör. Foto: Christoffer Borg Mattisson

Förre H65 Höör-målvakten Felicia Johansen gjorde ett uppehåll från handbollen under säsongen. Nästa säsong snörar hon på sig skorna igen, men då för IFK Kristianstad i division 1 södra, det meddelar klubben på sin hemsida.

Så sent som för ett år sen togs Felicia Johansen ut i den U20-landslagstrupp som skulle samlas på Bosön i Stockholm. På grund av pandemin ställdes samlingen in och snart ställde målvakten själv skorna på hyllan resten av säsongen.

Men nu är 20-åringen tillbaka och redo för en ny säsong, nästa säsong, när hon gör comeback till handbollen för IFK Kristianstad i division 1 södra.

– Eftersom jag egentligen hade valt att ta en paus, blev jag förvånad över hur starkt mitt sug för en comeback i handbollen var, och det bekräftade att IFK var rätt val. IFK känns som en intressant och spännande klubb, säger hon på klubbens hemsida.

Felicia Johansen fostrades i H65 Höör där hon blev tredjemålvakt i SHE bakom Irma Schjött och Gry Bergdahl. Och nu startar alltså karriären igång på lägre nivå med IFK Kristianstad – som vunnit sina serier två säsonger i rad innan årets serie blev inställd.

– Det här är en lösning som vi är mer än nöjda med. Jag följde Felicia på nära håll under mina två första säsonger i H65. Det är inte lätt att slå sig in i det laget med två väldigt bra målvakter framför sig, men när Felicia fick chansen så gjorde hon det verkligen bra. Efter att ha haft en paus från handbollen så upplever jag henne som riktigt taggad på att komma igång igen, säger lagets tränare Mattias Johansson på hemsidan.