Källman efter guldet: ”Ett perfekt avslut”

Foto: Pick Szeged

Pick Szeged besegrade Veszprem och säkrade ligatiteln i Jonas Källmans sista match för klubben. Efter matchen fick Handbollskanalen tag på 39-åringen, som naturligtvis var lycklig efter titeln.
– Det kunde inte blivit mycket bättre än så här. Ett perfekt avslut, säger Jonas Källman till Handbollskanalen.

Jonas Källman kom till Pick Szeged 2014 och har de senaste åren varit kapten för klubben. Kvällens match mot Veszprem var Källmans sista i den ungerska storklubben – och visst blev det ett hyfsat avslut med att spela hem ligatiteln.

– Vi har haft en jäkligt tung säsong med alla jäkla covid-fall och matcher inställda. Att därför få avsluta på det här sättet – det kan inte bli mycket bättre. För egen del också att den sista matchen här gick så här, det är helt perfekt, säger Jonas Källman.

Hur mycket betyder det för dig att få avsluta i klubben med en ligatitel?

– Fantastiskt mycket. Det är något jag kommer att ha med mig hela livet. Att få ta hem titeln till Szeged och till alla fans som alltid ställer upp för oss. Det kommer att bli kanon att få fira med laget och fansen på torget imorgon. Då blir det fest.

Matchen stod och vägde på slutet, men då klev Jonas Källman fram och avgjorde med de två sista målen.

– Jag fick stänga matchen där. Sista målet satt klassiskt i korta hörnet, det kan inte bli bättre än så.

Att Jonas Källman är populär i klubben och staden råder det inga tvivel om. I den första finalmatchen hade hemmafansen ordnat ett stort tifo med svenskens ansikte på.

– Det var fantastiskt fint och visar att jag har gjort något rätt under de här åren, både som spelare och person. Det var jätteskoj att få den hyllningen och just därför ser jag fram emot att få säga hej till fansen imorgon på torget. Det blir svårslaget.

Frågan är vad som händer framöver för Källman. Blir det ett år till som spelare eller avslutar han karriären? Det verkar som att 39-åringen siktar på det förstnämnda.

– Tanken är att jag ska fortsätta att spela ett år till. Jag känner mig så pass bra i kroppen och tycker fortfarande att det är skoj att spela. Så ett år till som spelare och efter det ska jag försöka ge mig på tränarrollen och se om det är något för mig.

Har du någon ny klubb på gång?

– Inget är klart ännu, vi får se. Jag har sagt att flyttlasset går, men vi får se vart det blir av. Förhoppningsvis blir det klart här i juni.

Det ryktas om Porto, vad säger du om det?

– Det vet jag inget om. Magnus Andersson är en fantastisk tränare, men vi har inte pratat om det, avslutar en lycklig Jonas Källman.