Helle Thomsen och turkiska Kastamonu bryter kontraktet

Helle Thomsen och Kastamonu räknar in flera förstärkningar. Foto (arkiv): Carl Sandin, Bildbyrån

Sveriges förre förbundskapten Helle Thomsen har kommit överens med sin turkiska arbetsgivare Kastamonu Belediyesi GSK om att bryta kontraktet, det meddelar klubben i ett pressmeddelande.

Det pratades om att danska tränaren Helle Thomsen skulle ta över Rostov-Don förra sommaren. Så blev det inte. Istället blev det än mer oväntad flytt till Turkiet för att träna topplaget Kastamonu. Men det blir alltså bara en kort sejour i Turkiet för 50-åringen.

– Jag hade en klausul i mitt kontrakt som gjorde att jag kunde lämna i sommar. När jag bestämde mig för att jag skulle använda klausulen så kom jag och klubben överens om att avsluta samarbetet omedelbart istället, säger Helle Thomsen till danska TV2 Sport.

Det är heller inga uppenbart sura miner från Kastamonu som tackar Thomsen så mycket för arbetet och önskar henne lycka till i framtiden.
Under sin tid som tränare för regerande mästarna Kastamonu blev det 14 segrar på 16 matcher i ligan, som ger en andraplats bakom fullpoängade Yalikavak. Dessutom missade Kastamonu avancemang i European League, där de slutade sist i grupp B.

Återstår att se vad som väntar nu för Helle Thomsen – som har jobbat ihop ett imponerande och spretigt CV som tränare för Midtjylland, Sveriges landslag, Nederländernas landslag, CSM Bukarest, Molde och Kastamonu.